• Trajna epilacija dlaka (Cutera Laser)
Trajna epilacija dlaka (Cutera Laser)
05.06.2014. \\ Kozmetički tretmani

Svi muku muče sa neželjenim dlakama, a najviše žene. Ljeto dolazi i već planirarate na koji ćete se način riješiti dlaka. Postoje mnoge metode i vjerujem da ste čuli za sve, one koje uklanjaju dlačice na neko određeno vrijeme, a postoje i one metode koje će ukloniti vaše dlake zauvijek. Zahvaljujući Cutera Cool Glide laseru moći ćet reći zbogom neželjenim dlačicama. Prvak tehnologija 21. stoljeća pobijedio je bolno čupanje dlaka, vosak, epilatore te razne druge bolne naprave. Zahvati su uspješni te su sigurni kako za žene tako i za muškarce,  za sve tipove kože, a tu spadaju i preplanuli pacijenti. Kako ste čuli za brojne metode i strojeve za epilaciju dlaka, vjerojatno se pitate kako se ovaj razlikuje od drugih. To je jako dobro pitanje, na koje ćemo vam dati odličan odgovor. Cuter Cool Glide laser prodaje se samo medicinskim klinikama, manje boli, jači je od svih ostalih, ali najvažnije je njegova učinkovitost. Potrebna su vam samo 3 - 4 tretmana za odlične rezultate, dok za druge uređaje su vam potrebna čak 6 - 18 tretmana, a ponekad i više.

Cutera Laser vam obećava efikasan i siguran način uklanjanja neželjenih dlačica, najbolji i najučinkovitiji način za sve tipove i boje kože.  Mogu se ukloniti dlačice sa svih dijelova tijela - lice, prsa, noge, leđa i ruke, ali i osjetljivi dijelovi tijela poput obraza, bikini zone i područja oko bradavica dojki. 

Prije tretmana nije potrebna anestezija, no neki pacijenti ju zahtijevaju jedino kod osjetljivih dijelova tijela. Mnogi pacijenti tretman opisuju kao bockanje i štipanje. Broj tretmana ovisi o području tijela, debljini i ciklusu dlake. Laserska zraka djeluje na dlaku u aktivnoj fazi rasta te je zbog toga potrebno više tretmana jer nisu sve dlake u toj fazi istovremeno. 

Nakon što ste obavili tretman može se pojaviti blaga oteklina ili kratkotrajno crvenilo, no brzo nestaju. U rijetkim slučajevima nastaju mjehuri. Tijekom tremana nije preporučljivo uklanjanje dlačica voskom, kremama niti aparatima za čupanje dlaka. Nakon tretmana sve aktivnosti možete i dalje obavljati bez problema. Jedino se preporuča upotreba proizvoda za zaštitu od sunca ukoliko je tretirano područje direktno izloženo suncu. 

Cuter Laser ne možete usporediti sa ostalim metodama uklanjanja dlačica jer Cuet Laser ih uklanja trajno dok druge metode samo na nekoliko tjedana. Isto tako ne može se uspoređivati sa elektroepilacijom. Elektroepilacija je spor i bolan proces koji uključuje igle i eletričnu struju koji svaku dlaku tretira zasebno i zahtjeva dugogodišnji tretman, a laser u nekoliko sekundi djeluje na stotine folikula.