• Problemi i rješenja vezana za usta
Problemi i rješenja vezana za usta
10.11.2014. \\ Zdravlje

Nitko ne voli ići zubaru: zastrašujući su za neke ljude, a za neke je jako iritantno kada zubar počne zujati sa svojim alatom po vašim zubima i desnima. Vrlo je važno držati do higijene usta. Prije svega, kao i sa ostalim dijelovima tijela, želite se brinuti o svojim zubima kako ne bi došlo do bolesti i komplikacija. Drugo, može biti jako neugodno: loš zadah i žuti zubi. Ne, hvala! Evo nekoliko problema koje smo odabrali i naravno, rješenja.

Rak čireva: vrlo česta pojava gdje su usta napadnuta sa nezaraznim čirevima. Teškoća ovog problema je u tome što se ne zna uzrok. Stres, bolesti, ozljeda, to sve mogu biti razlozi. Obično se pojavljuju u unuratnjem dijelu obraza te na dnu usta. Sami odlaze, ali postoji način kako možete ubrzati proces. Glavni cilj je da olakšate bol i ubrzate liječenje uz mogućnost sprječavanja da se problem opet pojavi. Postoje mnogi lijekovi za ovo, stoga se konzultirajte sa ljekarnikom ili doktorom.

Spaljena usta: svima nam se ova nezgoda dogodila, bez razmišljanja smo popili vuće piće ili pojeli vruću hranu i na kraju smo to zažalili. Može trajati jedan dan, ali i više. Antiseptik za ispiranje usta koji liječi rane idealan je za ovo.

Suha usta: neki ljudi pate od ovog problema čak i kada popiju litre vode. Ako osjetite da vam i drugi dijelovi tijela pate od nedostatka vode, tada posjetite doktora kako ne bi bilo daljnih komplikacija.

Loš zadah: ovaj nevjerojatno čest problem zapravo se i ne rjeašva tako lako. Usta su uvijek ispunjena raznim bakterijama i kada se smjeste uzrokuju neugodan miris koji možemo i mi primijetiti, ali, nažalost, i ostali. Ispiranje usta dva puta na dan bi bilo jedno rješenje. Također, ne zaboravite očistiti jezik. Ako se i nakon svega toga zadah ne ukloni, posjetite zubara.