• Prištići govore o vašem zdravlju
Prištići govore o vašem zdravlju
12.11.2014. \\ Zdravlje

Vaša je koža poput slike vašeg unutarnjeg tijela i procesa u njemu. Neželjeni prištići samo iskoče, ali sa razlogom. Prištići mogu puno toga reći o vašem zdravlju i higijeni. Ako ste zainteresirane za ovakve činjenice nastavite čitati kako biste saznali više i mogli popraviti ovaj problem. Pojava prištića na određenom području na vašem licu može značiti puno toga.

Vrat, vilica, brada - uskoro stižu oni dani u mjesecu. Je li vam ikada palo na pametta su to ta mjesta gdje se prištići pojave. Hormoni potiču žlijezde za proizvodnjom više masnoće i to začepljuje pore te dovodi do nepoželjnih bubuljica.

Područje oko usta - kada se bubuljica pojavi oko vaših usta, znači da ste konzumirali masnu ili kiselu hranu. Začini, poput octa, mogu biti vrlo iritantni za kožu i njihova konuzmacija uzrokuje upale. Masna hrana poput brze hrane, krumpira može začepiti vaše pore. To možete spriječiti pazeći što unosite u svoje tijelo i poušati smanjiti količinu. Čistite svoje lice i redovita ga mažite hidratantnom kremom. 

Nos i čelo - pubertet i stres mogu uzrok na ovom području. T zona je uoičajena žrtva puberteta i to je sasvim prirodno. Međutim, dobar proizvod za čišćenje lica minimalizirat će pojavu prištića, a vi brinite o prehrani. Kako stres utječe na prištiće? Adrenalin povećava proizvodnju masnoće i tako izbijaju prištići. 

Linija kose - ili je razlog pretjerano dodirivanje tog mjesta ili previše blizu primijenjujete proizvode za kosu. Pretjerana uporaba proizvoda za kosu nije dobra za vaše lice stoga pazite kada ih nanosite.

Jagodice - razlozi tome su vrlo jednostavni. Pretjerano dodirivanje lica prstima ili telefonom. Koristite antibakterijske maramice za telefon što češće i prekinite dirati lice rukama. To je užasna navika.