• Prirodan osvježivač prostora
Prirodan osvježivač prostora
16.01.2014. \\ Prirodna kozmetika

 Osvježivači prostora koje kupujemo u trgovinama mogu loše djelovati na naše zdravlje, a i mogu izazvati alergije, glavobolje i samo nam odmoći umjesto da nam pomognu. Svatko želi uči u svoj ili tuđi dom i osjetiti onu svježinu i ugodan miris. Odaberite neki od ovih recepata po svom ukusu i osvježite svoj dom na prirodan način.

Sastojci:
vanilija,
ružmarin,
limun.

Sastojci:
timijan,
limeta,
estrakt vanilije,
menta.

Sastojci:
cimet,
naranča, klinčići.

Ove kombinacije se sve rade na isti način. Sastojke stavite u posudu ili u staklenku. Ako želite pohraniti par mirisa da imate kada vam zatreba onda kombinaciju sastojka stavite u staklenku. Napunite vodom i držite u hladnjaku do dva tjedna. Želite li odmah koristiti ove mirise, stavite sastojke u posudu za kuhanje, prelijte vodom da pokrijete sastojke te zakuhajte. Kada zakuha, smanjite vatru i pustite neka kuha, na taj način će se vašim domom širiti miris.
Ako imate veću kuću i miris ne može dospijeti u sve prostorije iz vaše kuhinje, uzmite kombinaciju mirisa te ih stavite u posudu ispod koje ćete staviti svijeću. Upalite svijeću te na taj način ugrijavajte mirise, tako možete mirise staviti u prostorije koje želite. Najbolje bi bilo da ovaj postupak napravite kada voda s mirisom prokuha.

Kombinaciju mirisa možete i sami napraviti, prema vašem ukusu i po ukusima vaših ukućana. Osvježite dom prirodnim mirisima i pružite sebi i svojima ugodan osjećaj, svjež mris i ugodnu atmosferu.