• Mikrodermoabrazija
Mikrodermoabrazija
27.03.2014. \\ Kozmetički tretmani

Mikrodermoabrazija je minimalno invazivna procedura koja potiče obnovu kože skidanjem površinskog, mrtvog sloja stanica. Na taj se način pospješuje stvaranje novih, mladih stanica kože i njeno obnavljanje i pomlađivanje. Problemi koje obećavaju riješiti kozmetički saloni mikrodermoabrazijom su bore, akne, ožiljci, proširene pore, flekovi, suha koža, seborea, prekomjerno nakupljanje odumrlih stanica, strije, oštećenja na koži od sunca itd.
Mikrodermoabrazija je manje agresivan pristup od dermoabrazija. Kod mikrodermoabrazije se oštećene stanice kože skidaju finim kristalima.
Mikrodermoabrazija se vrši tako da se ručnim aplikatorom na kožu unesu fine čestice mikrokristala. Čestice na vrlo blagi način uklanjaju odumrle stanice koje se usisavaju i dovode do spremnika. Djelotvorno se stimuliraju stanice u dermisu i epidermisu, te se na taj način znatno povećava proizvodnja kolagena. Koža poslije mikrodermoabrazije je glađa, bez grubih i vidljivih bora i pora. Ožiljci će također biti uklonjeni poslije tretmana.Ovaj tretman biste trebali obaviti prije ljetnih mjeseci kako bi se koža lica imala vremena prilagoditi na ekstremnije vanjske UVA i UVB zračenje.
Njega poslije tretmana jednako je važna kao i priprema za tretman, koža mora biti nježno tretirana jer prolazi kroz osjetljiv proces površinskog zacjeljivanja koji započinje 12 sati nakon tretmana i treba mu 7 dana da rezultira zdravom kožom. Nakon tretmana koža obavezno mora biti dobra hidratizirana.