• Kako kontrolirati krvni tlak?
Kako kontrolirati krvni tlak?
25.11.2014. \\ Zdravlje

Imate li često nizak ili visok krvni tlak? Ukoliko je odgovor pozitivan, možete li osjetiti kada se to dogodi? Sa vremenom ćete upoznati reakcije svog organizma i znati ćete prepoznati kakav vam je krvni tlak. Vjerojatno vam se često to događa kod promijene vremena. Možete osjetiti kako vam se vid magli, glava postaje lagana, noge počinju biti labave. Osjetite tople i hladne valove kako vam prolaze tijelom. Zamislite sada da ste vani na ulici i da vam se to dogodi. Morate naučiti što učiniti u tim situacijama.

Duboko disanje je najvažnije. Ukoliko niste kod kuće, pobrinite se da imate dosta zraka, izađite van ili otvorite prozor u prostoriji. Ukoliko znate da vam je tlak nizak uvijek imajte nešto slatko u torbi, pogotovo ako je vrijeme loše. Vodu ili sodu uvijek imajte kod sebe. Još jedna korisna stvar, masirajte si uho. Masirajte u smjeru vanjskog uha i kroz krivulje. Na taj način potičete cirkulaciju krvi.

Ukoliko je krvni tlak visok, počnite sa masažom mekanom dijela uha i tako radite krug. U obje situacije, masirajte uho barem pet minuta. Uskoro ćete primijetiti kako vam se snaga vraća, glavobolja nestaje i sve se vraća u normalu.