• Jednostavna rješenja za probleme sa cipelama
Jednostavna rješenja za probleme sa cipelama
02.12.2014. \\ Zdravlje

Vjerujem kako ne postoji žena na svijetu koja ne voli cipele. Teško ih je ne voljeti kada su lijepe, moderne, ima ih u tako mnogo boja i stilova te oblikuju ženino tijelo. No, bez obzira koliko su cipele prekrasne, pogotovo visoke potpetice, većinu su vremena neudobne te uzrokuju bolove u nogama. Ako imate bolove u nogama imam nekoliko jednostavnih rješenja koja će olakšati vaš život i učiniti ga bezbolnim.

Mjehurići - najčešće se pojavljuju na peti zbog trenja između noge i donje strane cipele. Kako biste ih izbjegli, napunite ih krznenom pjenom koja će apsorbirati trenje.

Znojne noge - premale cipele mogu zagrijati vaše noge i izazvati plikove. Kako biste izgbjegli ovakve bolov, uvijek kupujte cipele na kraju dana kada su vam noge otečene i umorne. Lakirane i gumene cipele nosite po zimi, a udobne i prozračne cipele za vrijeme ljetnih dana. I ako nosite čarape, odaberite pamučne, a ne one od umjetnog materijala.

Bolni tabani - cipele koje to uzrokuju vjerojatno ne pružaju dovoljnu potporu u sredini vaših stopala. Radije odaberite cipele u kojima će vaše stopalo moći disati i pravilno stajati, a ne uske štikle. Ukoliko želite visoke potpetice odaberite one koje su manje od 7 centimetara.

Istrošeni đon - vrlo brzo se istroše zbog često hodanja i udaraca u cestu. Takve cipele izgledaju jako ružno. Isprobajte štitnike za đon koji su izdržljivi i protuklizni. Odnesite cipele postolaru koji će dodati gumeni potplatu i tako ćete sačuvati svoje cipele.

Rezovi od cipela - cipele koje se urezuju u kožu najbolnija je obuća. Iako vi mislite da su preuske, problem je vjerojatno da su prevelike. Prevelike cipele imaju puno prostora te tako vaša noga pleše i imate rezove. Razmislite da stavite jastučiće na poleđinu cipela.